Rochii pentru soacre: ce modele ni se potrivesc?

Rochii pentru soacre: ce modele ni se potrivesc?

A venit momentul să vorbim şi despre rochii pentru soacre, pentru că cele mai multe mame se gândesc cu emoţii la ceea ce vor îmbrăca în ziua nunţii copiilor lor. Din dorinţa de a fi elegante, de a-şi face copiii mândri şi de a îmbrăca ceva care să li se potrivească, nici prea excentric, nici prea lipsit de eleganţă, alegerea unor rochii pentru soacre potrivite este una dintre cele mai dificile.

Ce face alegerea unei rochii pentru soacre atât de problematică? Păi să le luăm pe rând. Să începem cu croiala: aceasta le pune în dificultate pe doamne pentru că cele mai multe consideră că trecând de prima tinereţe nu mai au corpul de acum câţiva ani şi trebuie să găsească o croială care să le avantajeze. Bineînţeles, acesta este un criteriu de care trebuie să ţină cont oricine, oricând, orice vârstă ar avea. Dintre modelele de rochii pentru soacre pe care le găsim prin magazine, putem alege în funcţie de forma corpului ori rochii puţin mulate, lungi sau peste genunchi, ori rochii de tip A-line, dintr-un material mai vaporos care să curgă uşor de la talie în jos mascând orice imperfecţiune.

Continuăm cu lungimea: de preferat ar fi o rochie lungă pentru seară, care v-ar conferi un aspect elegant şi care să vă ajute să păreţi şi mai înaltă. În plus, aceasta acoperă şi picioarele dacă vreţi să le ascundeţi. Avem şi varianta rochiilor puţin peste genunchi pentru cele care preferă o variantă mai scurtă, însă ar fi de evitat rochiile mult prea scurte, care nici măcar nu ajung până la genunchi. Indiferent dacă aveţi un corp de invidiat, nu este recomandat ca pentru petrecerea de nuntă să îmbrăcaţi un asemenea model.

rochii pentru soacre

Ce spunem despre culoare? Nu avem o regulă scrisă pentru acest aspect, dar ceea ce este sigur este că se va evita o rochie albă simplă. Albul, să nu uităm, este rezervat în ziua nunţii pentru mireasă şi atât. Unele doamne trecute de o anumită vârstă consideră că nu li se mai potrivesc culorile aprinse, nuanţele pastelate şi se îndreaptă întotdeauna către negru sau către culori cât mai închise, mai şterse. Dar de ce să nu ne bucurăm de cele mai frumoase culori la orice vârstă? Atât timp cât este o combinaţie de nuanţe plăcute şi ni se potriveşte, de ce să nu ne simţim bine şi purtând ceva colorat? Doar avem motive de sărbătoare, nu?

Legat de materiale, cele mai multe rochii pentru soacre sunt croite din satin sau materiale vaporoase, cu inserţii subtile de dantelă sau alte broderii. Chiar dacă este o ocazie specială, nu ar trebui să exagerăm nici cu materiale foarte lucioase accesorizate cu multe bijuterii, dar nici cu foarte multe aplicaţii pe rochie, fie ele pietricele strălucitoare sau mărgele. Întotdeauna trebuie să respectăm proporţiile şi să păstrăm un aspect elegant, plăcut, fără exagerări care să cadă în extrema kitsch-ului.

Tot vorbim despre rochii pentru soacre, dar nu vedem nimic? Cele mai importante sunt modelele din care ne putem inspira sau, de ce nu, pe care le putem cumpăra direct din magazinele de specialitate. Chiar dacă cele mai multe poze pe care le găsim cu rochii pentru soacre afişează fotomodele cu dimensiuni ideale, asta nu înseamnă că nu se vor găsi mai multe măsuri sau că dacă vă place un anumit model nu îl puteţi adapta la o croitorie, unde să vi-l facă pe mărimea dumneavoastră. Să vedem ce ne propun magazinele din ţară în materie de rochii pentru soacre.

Rochii pentru soacre

Cum vi se par modelele de rochii pentru soacre alese de noi? Suntem curioşi să aflăm care este părerea dumneavoastră şi cum credeţi că ar trebui să arate cele mai potrivite rochii pentru soacre.

Comentarii

Comentarii