Rochii de mireasă în funcţie de siluetă

Rochii de mireasă în funcţie de siluetă

Ce face aşa grea alegerea unei rochii de mireasă? Ei bine, sunt atâtea lucruri de care trebuie ţinut cont, de la gusturile personale şi până la anotimpul în care va avea loc nunta, locul şi, bineînţeles, silueta viitoarei mirese. Şi pentru că se ştie că femeile sunt mai preocupate de acest aspect decât bărbaţii, alegerea oricărei piese vestimentare este făcută cu mare atenţie şi durează…şi durează… Iar acum, când îţi cauţi rochia de mireasă perfectă, cu siguranţă te gândeşti la ceva care să te avantajeze, nu?

 

Specialiştii recomandă anumite rochii de mireasă în funcţie de siluetă, care să pună în evidenţă punctele forte ale unui corp sau care să mascheze ceea ce nu dorim să se observe. Chiar dacă tu te-ai imaginat dintotdeauna îmbrăcând un anumit tip de rochie de mireasă, este posibil ca atunci când o probezi să-ţi dai seama că de fapt nu îţi vine bine. Ce faci atunci? Nu, nu te panichezi, ci mai probezi una şi încă una şi încă una şi încă 10, 20 sau de câte este nevoie să o găseşti pe ACEEA. Asta este şi secretul pentru a găsi rochia de mireasă perfectă, să probezi până când simţi că cea pe care ai îmbrăcat-o este cea mai bună alegere. Dacă vrei să afli nişte păreri până atunci, gândeşte-te ce tip de corp ai pentru a vedea ce ţi se recomandă.

Rochii de mireasă pentru corpul tip clepsidră

Dacă ai o siluetă tip clepsidră, atunci te poţi considera o norocoasă, pentru că ai un corp foarte bine proporţionat, care merită pus în evidenţă. Tocmai de aceea, ţi se recomandă rochii de mireasă tip sirenă, rochii mulate, care să se aşeze pe corp. Dacă te-ai visat întotdeauna într-o rochie de mireasă de tip prinţesă, nu este nicio problemă, o poţi îmbrăca şi pe aceasta. Important este să aibă talia bine definită, căci, aşa cum spuneam, ai ce arăta. Ai putea totuşi să eviţi rochiile de tip Empire, care nu fac decât să ascundă formele şi este păcat.

Rochii de mireasă pentru corpul tip pară

Poţi considera că ai un corp de tip pară dacă ai umerii înguşti şi şoldurile plinuţe. Dacă nu ai nici un bust prea mare, atunci poţi pune accent pe partea de sus a corpului pentru a mări vizual acea parte prin diverse aplicaţii pe rochie, de exemplu. Ca rochii de mireasă recomandate pentru acest tip de corp, avem rochiile Empire, care au talia sub bust sau rochiile de tip A line, care dau impresia şi de alungire, făcându-te să pari mai înaltă. Nu ţi-aş recomanda rochiile de tip sirenă dacă nu vrei să atragi atenţia asupra şoldurilor sau rochiile de mireasă prea voluminoase, cum sunt cele tip prinţesă.

Rochii de mireasă pentru corpul tip măr

Femeile cu un corp de tip măr se confruntă cu problema depunerii de grăsime în zona abdomenului, chiar dacă celelalte zone ale corpului rămân mai micuţe, de exemplu bustul sau picioarele mai subţiri. Dacă te încadrezi şi tu în această tipologie, probabil ţi-ar sta cel mai bine într-o rochie de mireasă cu linia taliei mai sus, sub bust, eventual care să iasă în evidenţă printr-un brâu, un accesoriu, o fundiţă, care să atragă atenţia. Recomandate sunt rochiile de mireasă de tip Empire, cele cu decolteu în V sau cele cu corset.

Rochii de mireasă pentru corpul de tip dreptunghi

Pentru că în acest caz talia nu este bine evidenţiată, se recomandă o rochie de mireasă de tip Empire, cu talia sub bust sau rochiile de mireasă de tip prinţesă, care să distragă atenţia de la şoldurile micuţe. Important este să probezi aceste tipuri de rochii pentru a vedea ce ţi se potriveşte atât din punct de vedere al siluetei, cât şi din cel al personalităţii.

Ceea ce contează este să te simţi bine în rochia de mireasă aleasă, să simţi că ţi se potriveşte şi că este ceea ce ţi-ai dorit. Bineînţeles, nu contează doar cum arată, ci şi cât de comodă este astfel încât să te poţi mişca fără probleme în ea şi să fii activă toată noaptea. Dacă nu ştii exact ce ţi se potriveşte, poţi cere o părere şi personalului din magazinele de rochii de mireasă, care cu siguranţă îţi va da un sfat.

Tu ce tip de siluetă ai şi ce rochie îţi doreşti să porţi în ziua cea mare?

 

Comentarii

Comentarii